SASTOJCI
- 300 g kuvanog krompira
- 2 jajeta
- 100 g oštrog brašna
- 2 kašike vrelog mleka
- 150 g rendanog parmezana

ZA POHOVANJE
- 2 jajeta
- prezle
- seckani peršun

SOS
- 1 neutralna pavlaka
- 50 g trapista

Priprema

Krompir skuvajte i propasirajte dok je još vruć, pa dodajte jaja, brašno, mleko i sir i zamesite testo.

Napravite loptice, umočite ih u smesu od umućenih jaja i prezle pomešane sa sitno seckanim peršunom.

Krokete pržite u većoj količini jako zagrejanog ulja sve dok ne porumene. Poslužite ih sa sosom koji ćete napraviti tako što ćete u zagrejanu neutralnu pavlaku sipati rendani trapist uz stalno mešanje (da bi se sir istopio), pustiti da baci ključ i skloniti s vatre. Jelo možete da poslužite i sa nekim drugim sosom.