Sastojci: 500 g tankih kora za pitu, 1 srednja glavica crnog luka, 500 g mlevenog mesa po izboru, 3 srednja krompira, so, biber, biozačin

Preliv: 3 jajeta, 1 dl ulja, 1 gust jogurt, 2 dl kisele vode, 1 kašičica soli

Priprema: Luk sitno iseckati i kratko propržiti na malo ulja. Dodati mu mleveno meso, posoliti, dodati malo biozačina i bibera po ukusu i dinstati još nekoliko minuta.

Dok se meso dinsta, oguliti krompire i izrendati na krupnije rende. Pomešati ga s mesom i lukom i ako je potrebno, još malo začiniti. Ostaviti da se masa malo prohladi.

Pleh veličine 35x25 cm premazati s malo ulja i staviti koru koju ste presavili napola.

Premazati je s malo ulja i na nju staviti drugu koru, opet presavijenu. Na nju staviti malo nadeva, pa preko njega novu koru, opet fil i tako redom dok sav fil ne potrošite. Poslednje dve kore treba da budu bez fila, baš kao i prve dve.

Tako pripremljenu pitu iseći i zaliti pripremljenim prelivom (nožem malo razmaknite isečene komade da pita bolje upije preliv).

Preliv: Umutiti jaja, dodati ulje, jogurt, kiselu vodu i so. Ostaviti 30 minuta da se kore dobro natope, a zatim je peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Ispečenu pitu ostaviti da odstoji petnaestak minuta, pa je poslužiti uz salatu po želji.