Sastojci:

- 350 g graška
- 350 g šargarepe
- 500 g krompira
- 15 kiselih krastavčića
- 4 kuvana jajeta
- 1 jabuka
- 350 g majoneza
- 1 čašica jogurta (180 g)
- 1,5 čašica kiselog mleka (180 g)
- 2 kašičice soli

Priprema: Krompir i šargarepu skuvati, pa naseckati na kockice približno iste veličine. Posebno skuvati grašak i jaja. Kuvana jaja takođe sitno iseckati.

Jabuku oguliti i naseckati na sitne kockice, a takođe i kisele krastavčiće.

Sve sastojke staviti u veću posudu, dodati majonez, jogurt, kiselo mleko i so, pa sve skupa dobro promešati. Probajte da proverite kakva je salata, pa po potrebi dodajte još malo kiselog mleka ili majoneza. Ako vam salata nije dovoljno kisela, dodajte kašiku jabukovog sirćeta, a ako je premalo slana, slobodno još dosolite. Salatu do služenja čuvati na hladnom mestu u posudi s poklopcem.