Sastojci:

- 400 g brašna
- 250 ml mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 žumance
- crni susam

Priprema: Kvasac otopite u mlakom mleku s malo šećera i ostavite da nadođe. Prosejte brašno pa dodajte nadošli kvasac i ulje.

Rukama mesite testo dok ne postane elastično pa ga ostavite da odstoji. Podelite ga na dva dela i razvucite rukama.

Stavite u tepsiju, premažite žumancem i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

Zapečene tikvice


Sastojci:

- 3 manje tikvice
- 50 g maslaca
- 1 dl mleka
- 2 jajeta
- 1 čen belog luka
- biber
- biozačin
- aleva paprika

Priprema: Tikvice oguliti, naseći na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu. Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu mleko, jaja, beli luk i sve zajedno umutiti. Tikvice iscediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih pripremljenom smesom od jaja, protresti da sve tikvice dobro budu natopljene i odozgo posuti biozačinom, alevom paprikom i biberom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.