Manastirska jota i brzi mak-kolač

Sastojci: 100 g pasulja, 250 g kiselog kupusa, 250 g krompira, 100 g paradajz-pirea, 1 glavica crnog luka, 50 g brašna, 1/2 glavice belog luka, so, biber
Priprema: U jednoj šerpi skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa, a u trećoj pasulj. Prodinstajte luk, pa kad postane staklast, dodajte brašno. Sve to prelijte vodom i ostavite da se kuva.
U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasulj i kupus. Na kraju umešajte i pasirane čenove belog luka i paradajz-pire. Jelo začinite po ukusu, a pred kraj kuvanja pospite ga sitno seckanim peršunom.
Sastojci: 2 šolje šećera, 3 šolje brašna, 2 šolje jogurta, 1/2 šolje ulja, 1/2 kesice praška za pecivo, 1 kesica vanilin-šećera, 50 g maka u zrnu, šećer u prahu za posipanje
Priprema: Sve suve sastojke dobro izmešajte, dodajte ulje i jogurt i sve lepo sjedinite.
Dobijenu masu sipajte u podmazan pleh i pecite na 180-200 stepeni oko 15 minuta.
Ispečen kolač pospite šećerom u prahu.
"UKRAJINA MORA DA PREPUSTI TERITORIJU RUSIJI!" Hladan tuš iz Amerike uoči sastanka, oglasio se i Zelenski (FOTO/VIDEO)