Aromatični bataci
Sastojci
- 4 pileća bataka i 4 karabataka
- 4,5 dl kisele pavlake
- 5 kašika senfa
- 5 čenova belog luka
- 1 dl ulja
- biozačin, biber
- 5 krompira
Priprema
U posudi pomešati kiselu pavlaku, senf, ulje, biozačin, biber, usitnjen beli luk pa sve dobro sjediniti.
Batake i karabatake umočiti u smesu pa ih staviti da odstoje u frižideru dva sata. Nakon toga ih poređati u nauljenu tepsiju i preostalom smesom preliti, a krompir isečen na kriške rasporediti oko njih. Tepsiju prekriti folijom i meso peći u rerni zagrejano na 200 stepeni oko 50 minuta. Skinuti foliju i vratiti tepsiju u rernu još 10 minuta.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore