Sastojci

- 1 kg krompira
- 150 g šunke ili šunkarice
- 3 kašike skrobnog brašna
- 3 žumanceta
- so, biber
- ulje za prženje
- malo seckanog peršuna

Priprema

Krompir oguliti, skuvati i od njega napraviti pire. Šunku ili šunkaricu, u zavisnosti od toga šta koristite, iseckajte na kockice, pa je propržite u tiganju na vrlo malo masnoće. Dodajte je ohlađenom krompir-pireu, a nakon toga dodajte i žumanca i sve začinite po ukusu. Na kraju dodajte skrobno brašno i sve sastojke dobro sjedinite da dobijete glatku, mekanu smesu.

Dobijeno testo oblikovati u valjak, koji potom treba uvaljati u gustin. Oštrim nožem seći kriške debele oko 1-1,5 cm.

Ulje u tiganju zagrejati, pa pržiti „šnicle“ na srednjoj temperaturi, pazeći da ne izgore (tri-četiri minuta sa svake strane). Nakon toga ih izvaditi na kuhinjski papir, koji će upiti masnoću.

Jelo poslužiti uz tartar sos i salatu po želji.

Savet: za pravljenje ovog jela možete da iskoristite pire koji vam je preostao od prethodnog dana.