Recept

Sastojci:

- 1/2 kg svinjskog buta
- mast
- 3 glavice luka
- šargarepa
- koren peršuna
- 2 kisele paprike
- slatka aleva paprika
- so, biber

Priprema

1. Meso operite, očistite od masnoće, isecite na kockice i prepržite na masti, pa ga izvadite i na masnoći prepržite usitnjeni luk i povrće. Kad paprike omekšaju, dodajte meso i vruću vodu, toliko da se prekrije sadržaj. Posolite i pobiberite.

2. Kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne omekša. Poslužite uz hleb ili krompir-pir

Zeleni rezanci

Sastojci

- 1/2 kg spanaća
- 2 jajeta
- brašno
- 1/2 kg sremskog sira
- so
- ulje

Priprema

1. Obareni spanać ocedite i sameljite, dodajte jaja i brašno, pa zamesite testo kao za obične rezance. Razvijte na dasci, isecite, i skuvajte u posoljenoj kipućoj vodi s malo ulja.

2. Procedite rezance, stavite ih na zagrejano ulje, promešajte, sklonite s vatre i izmešajte sa sirom. Po želji, dodatno možete i da ih zapečete.