Čokoladu izlomiti na komade i pomešati je s maslacem, mlekom i šećerom

Sastojci:
♦ 200 g brašna
♦ 100 g šećera
♦ 1,5 dl mleka
♦ 1 dl ulja
♦ 1 prašak za pecivo
♦ 3 jaja
♦ 4 dl soka od pomorandže
♦ 20 g želatina
♦ 3 kašike mleka
♦ 3 kašike maslaca
♦ 3 kašike šećera
♦ 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Izmešati šećer i žumanca. Dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i sneg od belanaca. Izliti smesu u masnim papirom obložen pleh i peći 20 minuta na 190 stepeni.

Pomešati želatin sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Lagano ga zagrevati, neprestano mešajući, dok se ne istopi. Dodati u njega sveže oceđen sok od pomorandže i mutiti mikserom nekoliko minuta. Staviti žele u frižider da se zgusne i njime premazati ohlađeni patišpanj. Ostaviti na hladnom mestu nekoliko sati.

Čokoladu izlomiti na komade i pomešati je s maslacem, mlekom i šećerom. Zagrevati je na laganoj vatri dok se ne rastopi. Kad se glazura malo ohladi, njome premazati kolač.