.

SASTOJCI

- 4 babure (500 g)
- so, biber
- slatka sitna paprika
- 150 g kuvanog kukuruza
- 50 g kuvanog graška
- 50 g kuvane šargarepe
- 50 g kuvanog pirinča
- 30 g margarina
- malo vinskog sirćeta
- pola veze peršuna

PRIREMA

1. Babure operite, izdubite i odstranite semenke, pa iznutra posolite i pobiberite. Kuvajte 10 minuta u slanoj vodi.
2. Za to vreme ocedite skuvani kukuruz, pirinač, grašak i šargarepu, pa ih propržite na margarinu. Začinite solju, vinskim sirćetom i peršunovim listom.
3. Paprike punite ovim filom, poređajte ih u podmazanu vatrostalnu činiju, dolijte malo vode od kuvanja paprika i poklopljeno pecite 15-ak minuta.

Da bi jelo bilo sočnije, prelijte ga sokom od paradajza i na kraju, dok su paprike još tople, pospite narendanim kačkavaljem ili izmrvljenom fetom.