/

SASTOJCI

4 jajeta
1 dl jogurta
1 dl ulja
100 g šećera
200 g brašna
2 male kašike praška za pecivo
200 g trešanja
prezle za posipavanje kalupa

PRIPREMA

1. Uklonite koštice iz trešanja. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i ostavite sa strane. Uključite rernu na 180 stepeni.
2. U jednu posudu stavite jaja i šećer, pa mutite mikserom dok se masa ne udvostruči i postane bledožuta.
3. Varjačom lagano umešajte ulje koje ćete u nekoliko navrata dodavati u smesu jaja i šećera. Nakon toga na isti način umešajte i jogurt, a na kraju lagano dodajte brašno i prašak za pecivo.
4. Kalup namažite maslacem i bogato pospite prezlom. U njega sipajte smesu i po vrhu složite trešnje. Kolač pecite oko 40 minuta. Gotov je kad se odvoji od kalupa i kada postane tamnije zlatnožute boje. Servirajte ga hladnog uz malo umućene slatke pavlake.

SAVET: U smesu od jaja možete dodati šaku mlevenih badema ili oraha