.

PRIPREMA


1 Zagrejte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi (pazite da ne počne da gori). Dodajte piletinu koju ste prethodno isekli na trakice i pecite sve dok ne dobije zlatkastu boju.

2 Nakon toga meso izvadite i ostavite sa strane, a na istom ulju prodinstajte luk i paprike takođe isečene na trakice, sve dok ne omekšaju (ne smeju da budu premekane i gnjecave).

3 Vratite piletinu ponovo u lonac, pa sve zajedno začinite solju, biberom, ljutom papričicom, majčinom dušicom ili ruzmarinom i belim lukom u prahu.

4 Nakon toga u lonac sipajte mleko i testeninu, pa pustite da se sve kuva desetak minuta uz često mešanje.

5 Na kraju dodajte rendani sir i jelo poslužite uz salatu po želji.


SASTOJCI

3 kašike ulja
3 komada pilećih grudi
1 crvena paprika
1 zele­na paprika
1 žuta paprika
1 crveni luk
1 čajna kašičica ljute paprike
1 čajna kašičica majčine dušice ili ruzmarina
1 čajna kašičica seckanog ili belog luka u prahu
1 l mleka
800 g pene testenine
200 g rendanog trapista
so i biber po ukusu

Savet

Piletina, paprika i testenina ukusan su trio, a ovo jelo se pravi samo u jednom loncu