Buhtle sa džemom i čokoladom
.
SASTOJCI
- Za testo
- 1/2 kg brašna
- 1 jaje
- 1 kocka kvasca
- 150 g maslaca
- navrh noža soli
- 2 dl mleka
- 100 g šećera
Nadev
- džem od šljiva
- čokolada
PRIPREMA
1. U posudi sjedinite brašno i so. Izmrvljeni kvasac stavite u 100 ml mleka, u koje ste dodali malo šećera, i ostavite da naraste. Nakon toga kvasac sipajte u brašno, dodajte umućeno jaje, šećer i iskomadan maslac, pa umesite testo.
2. Testo prekrijte krpom i ostavite ga da se udvostruči. Još jednom ga premesite i ostavite da narasta još oko pola sata.
3. Razvaljajte ga na debljinu od 1 cm, u pravougaonik, oštrim nožem ga isecite da dobijete 16 manjih pravougaonika. Na njih stavite kašičicu džema od šljiva, pa preko toga i kockicu čokolade. Spojite ivice tako da fil ne curi i pripremljene buhtle premažite s malo otopljenog maslaca. Poslažite ih u kalup premazan maslacem (mesto gde ste spojili testo treba da bude dole), pa ih ostavite da još malo narastu.
4. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Kad se malo ohlade, pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Važno je da čujemo šta oni misle, kako doživljavaju budućnost Evrope