Juliška
.
Sastojci
Za koru
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 4 kašike kakaoa
- 5 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Preliv
- 150 g šećera
- 2 dl mleka
Fil
- Preostali preliv za koru (mleko + šećer)
- 150 g mlevenih oraha
- 125 g margarina
- rendana čokolada
Priprema
1. Za koru: prvo umutite belance, pa mu postepeno dodajte šećer. Zatim u smesu dodajte žumanca i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini. Koru pecite u plehu podmazanom i posutom brašnom (ili preko njega stavite papir za pečenje) na 200 stepeni oko 20 minuta.
2. Kada koru izvadite iz rerne, dok je još vrela prelijte je s polovinom preliva koji ste dobili od prokuvanog mleka i šećera i ostavite da se ohladi.
3. Fil: u polovinu vrelog preliva dodajte orahe, pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila po želji narendajte čokoladu, kolač ohladite i poslužite.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti