Sastojci:

- 1 pakovanje zamrznutog lisnatog testa
- 3 kašike senfa
- 2 kašike kečapa
- 5-6 kriški sira (gauda)
- 1 žumance za premazivanje
- 2-3 pakovanja viršli

Sos:

- 1/2 l soka od paradajza
- 1 čen belog luka
- 1/4 šoljice ulja
- 1 kašičica origana
- 1/2 crnog luka
- so, mleveni biber

Priprema:

1. Lisnato testo odmrznite. Za to vreme pripremite sos: na ulju propržite sitno seckani luk i beli luk, dodajte sok od paradajza, so, biber i origano i kuvajte oko deset minuta.
Propasirajte sos, pa ga ponovno stavite na laganu vatru i kuvajte oko pola sata.

2. Viršle kuvajte oko deset minuta. Razvaljajte dva komada testa na veličinu četvrtastog pleha. Od jednog isecite dugačke trake.

3. Zagrejte rernu na 210 stepeni.

4. Na pleh obložen papirom za pečenje prebacite razvaljanu polovinu testa. Premažite ga prvo senfom i kečapom i na to složite tanke listove sira, pa poređajte oceđene viršle. Prebacujte preko njih trake testa tako da ih provučete ispod svake druge viršle. Premažite trake umućenim žumancetom i pecite oko 15 minuta, dok testo ne porumeni. Poslužite s pripremljenim sosom.