Bakin kolač od maka i griza
Sastojci
2 čaše (od 2 dl) šećera
2 čaše jogurta
1 čaša griza
1 čaša ulja
1,5 čaša brašna
7-8 kašika maka
1 prašak za pecivo
1 kašika ruma (nije obavezno)
Glazura
100 g šećera u prahu
sok 1/2 limuna
malo narendane korice limuna
PRIPREMA
1. Mikserom umutite jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum.
2. Dobijenu smesu sipajte u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje i stavite na 170 stepeni, oko 25 minuta.
3. Dok se pečeni biskvit hladi, mikserom umutite šećer u pragu s rendanom limunovom koricom i sokom od limuna u glatku glazuru (limun nipošto ne sme da bude prskan, već organski. Ako nije, izostavite koricu iz recepta).
4. Isecite kolač na kocke i prelijte ga glazurom.
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta