Sastojci:

- 350 g spanaća
- 5 jaja- 100 g brašna
- 2 kašike gustina
- 2 čena belog luka
- 150 g četvrtaste šunkarice
- malo maslaca, so, biber

Priprema:

Spanać dobro operite, procedite i osušite na krpi, pa ga iseckajte na tanke trakice. Pomešajte brašno i gustin, a beli luk sitno iseckajte. Razdvojte belanca i žumanca. Belanca umutite s malo soli u čvrst sneg, a žumancima dodajte usitnjen beli luk, so i biber, brašno i gustin i na kraju naizmenično dodavajte trakice spanaća i umućena belanca. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje, premažite ga komadom maslaca, na to sipajte pripremljenu masu i pecite 18 minuta. Na ispečeno testo stavite šunkaricu, pa ga polako zamotajte u rolat. Kad se ohladi, rolat nasecite na kriške debljine 1,5 cm i poslužite.