.

SASTOJCI

- 250 g seckanih oraha, lešnika, badema
- 150 g suvog voća (suve smokve, suvo grožđe, suve kajsije, brusnice...)
- 500 g „plazme“
- 250 g putera
- prah-šećer (po ukusu)
- 250 g iseckanih žele bombona
- 3-4 štangle otopljene čokolade
- rendana kora 1 limuna
- 3-4 seckane bananice
- 1 žumance (nije obavezno)
- 1-2 kesice šlaga + mleko za mućenje

PRIPREMA

1. Suvo voće iseckati. Keks izlomiti i poprskati prohlađenim mlekom, sokom od pomorandže ili gustim sokom od breskve.

2. Umutite puter sa šećerom u prahu i žumacetom, pa dodajte sve ostale sastojke.

3. Vlažnim rukama oblikujte tortu i odozgo stavite šlag umućen s mlekom po uputstvu s kesice.