Sastojci

1/2 kg kora za pitu
1/2 kg tikvica
3 čena belog luka
2 crvene paprike
400 g mladog ili sitnog sira
300 g jogurta
3 jajeta
50 g semenki suncokreta
2 kašike mirođije ili peršuna
so, biber
2 kašike maslinovog ulja
1 žumance


PRIPREMA

1. Tikvice očistite, prepolovite ih po dužini, pa ih isecite na tanke ploške. Beli luk oljuštite, iseckajte. Paprike operite, očistite i isecite na rezance. Sir izgnječite viljuškom, umešajte jaja i jogurt, pa u ujednačenu masu umešajte semenke suncokreta (jednu kašiku ostavite), tikvice, beli luk, paprike i mirođiju ili peršun, posolite i pobiberite.

2. Vatrostalnu posudu dobro podmažite. Dno obložite sa dve kore, poprskajte uljem, premažite filom, pa stavite sledeću koru. Tako naizmenično ređajte dok sve sastojke ne potrošite. Pitu završite korom.

3. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Žumance umutite sa malo ulja, premažite gornju koru. Pospite preostalim semenkama suncokreta. Pecite oko 30 minuta dok se jelo lepo ne zapeče i porumeni.

E.K.