Musaka od blitve, sira i krompira
Sastojci
5-6 veza blitve
1,5 kg krompira
150 g sitnog sira
2 jajeta
1 čaša pavlake
malo mleka
ulje
so, biozačin, biber
PRIPREMA
1. Operite blitvu, ali nemojte joj odstranjivati dršku. Obarite je u vreloj vodi, pa je isecite na krupnije komade.
2. Krompir ogulute i isecite na ploške kao za musaku.
3. Dno tepsije nauljite i složite krompir. Preko njega poređajte seckanu blitvu, pa usitnjen sir. Sve to prekrijte redom krompira.
4. Dobro umutite jaja, pa dodajte pavlaku, mleko i začine po ukusu (ako je sir slan, manje solite). Ovim prelijte musaku i pecite je u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne porumeni.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA