Sastojci

300 g „plazma“ keksa (ili „pti bera“)
3 pudinga od vanile
9 kašika šećera
1 l mleka
200 g maslaca
4 kašike kisele pavlake
4-5 banana
200 ml slatke pavlake za šlag

PRIPREMA

1. U malo mleka razmutiti prašak za puding sa šećerom. Ostatak mleka staviti na šporet, pa kad provri, skuvati puding (sve vreme mešajte da se ne stvore grudvice i dok se puding ne zgusne). Nakon toga ga skloniti sa vatre, pa dok je još vruć, umešati maslac isečen na komadiće, dobro promešati varjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselu pavlaku, pa opet dobro promešati i ujednačiti kremu. Tada dodati i keks izlomljen na komadiće (izlomite ga rukama), pa sve skupa lagano promešati varjačom.

2. U pleh srednje veličine premazan tankim slojem maslaca sipati polovinu smese, preko toga složiti banane presečene po dužini jednu uz drugu, prekriti ostatkom smese i pustiti da se ohladi i stegne.

3. Preko ohlađenog kolača staviti šlag umućen od slatke pavlake, pa ga poslužiti nakon hlađenja u frižideru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

AFRODIZIJAK U TANJIRU: Napravite HRANU ZA BOGOVE i oterajte svaku tugu jednim zalogajem