Sastojci:
♦ 5 krompira
♦ so
♦ biber
♦ ulje
Priprema:
Očistite krompir, i tako neoljuštenog ga stavite da se kuva (ne sme da bude prekuvan, kako bi se bolje rendao i pržio). Kada se delimično skuva, izvadite ga iz vode, oljuštite koricu i ostavite da se prohladi. Još dok je mlak, izrendajte ga, posolite ili stavite biozačin, malo pobiberite i stavite da se prži na malo ulja u prethodno zagrejanom teflonskom tiganju. Krompir rasporedite po celom tiganju, da ispadne kao palačinka.
Rešti pržite od sedam do deset minuta, tačnije dok ne porumeni, izvadite ga na tanjir i jedite dok je vruć.
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!