Potkovice
Sastojci:
♦ 550 g brašna
♦ 2 dl jogurta
♦ 1 dl tople vode
♦ 50 ml maslinovog ulja
♦ 60 g putera
♦ 1 jaje
♦ 200 g iseckanih maslina
♦ pola kocke kvasca (10 g)
♦ 1 kašičica šećera
♦ 1 kašičica soli
♦ 150 g mocarele
♦ susam
Priprema:
U mlakoj vodi razmutiti kvasac sa šećerom. Kad zapeni, sipati ga u brašno, u koje ste prethodno dodali jaje, jogurt i so.
Zamesiti meko testo i ostaviti ga da se odmori 1 sat. Nakon toga testo podeliti na dva dela, pa svaki od njih na četiri (loptice treba da budu manje).
Svaku lopticu razviti oklagijom, pa oštrim nožem napraviti zareze kao na fotografiji, premazati puterom pa posuti tanko iseckanim maslinama i mocarelom, uviti u kifle i saviti ih u oblik potkovice. Ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati ih žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni.
"UVEREN SAM DA ĆETE I UBUDUĆE USPEŠNO IZVRŠAVATI NAMENSKE ZADATKE" Predsednik Vučić čestitao Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane