Sastojci

120 g crne čokolade
120 g šećera
120 g putera
220 g keksa

Za podmazivanje

pola kašike putera

Za glazuru

220 g crne čokolade

Za ukrašavanje

mleveni keks ili mleveni orasi

PRIPREMA

1. Podmažite puterom pleh i prekrijte ga masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).

2. Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i sve vreme muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazan pleh i ostavite da se hladi najmanje tri sata.

3. Kolač prelijte glazurom od otopljene čokolade u koju ste dodali mrvicu ulja ili margarina, pa ga ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite mlevenim keksom ili mlevenim orasima.

Savet

Ova poslastica će odlično ispasti čak i početnicima u kuvanju, jer priprema ne može biti jednostavnija