Torta kraljice Elizabete
Sastojci
120 g šećera
120 g putera
220 g keksa
Za podmazivanje
pola kašike putera
Za glazuru
220 g crne čokolade
Za ukrašavanje
mleveni keks ili mleveni orasi
PRIPREMA
1. Podmažite puterom pleh i prekrijte ga masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
2. Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i sve vreme muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazan pleh i ostavite da se hladi najmanje tri sata.
3. Kolač prelijte glazurom od otopljene čokolade u koju ste dodali mrvicu ulja ili margarina, pa ga ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite mlevenim keksom ili mlevenim orasima.
Savet
Ova poslastica će odlično ispasti čak i početnicima u kuvanju, jer priprema ne može biti jednostavnija
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta