Sočan kolač od bajatog hleba
Sastojci
- 6 kriški starog hleba
- 2 kašike istopljenog maslaca
- 50 g suvog grožđa
- 4 jajeta
- 4 dl mleka
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika ekstrakta vanile ili kesica vanilin šećera
PRIPREMA
1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.
2. Stari hleb izlomite na manje komade i stavite u manji pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.
3. U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se svi sastojci ne sjedine. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom.
4. Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.
Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u pojedinačnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta