Sastojci

- 6 kriški starog hleba
- 2 kašike istopljenog maslaca
- 50 g suvog grožđa
- 4 jajeta
- 4 dl mleka
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika ekstrakta vanile ili kesica vanilin šećera

PRIPREMA

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.

2. Stari hleb izlomite na manje komade i stavite u manji pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.

3. U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se svi sastojci ne sjedine. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom.

4. Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u pojedinačnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje