Segedinski gulaš
Sastojci
♦ 4 velika bataka s karabatakom
♦ 50 g suvih mesnatih šljiva
♦ 1 veliki crni luk
♦ 5 dl soka od paradajza
♦ 1 mala kašičica aleve paprike
♦ so, biber
♦ ulje
♦ ljuta tucana paprika
Priprema
Batak i karabatak oštrim nožem odvojiti od kostiju i iseći na manje kocke. Malo posoliti i pobiberiti. Luk usitniti u multipraktiku ili ga najsitnije iseckati.
U šerpu staviti ulje, prodinstati luk i potom dodati meso i alevu papriku. Dinstati još nekoliko minuta, sve vreme mešajući, pa dodati suve šljive isečene na sitne kocke. Smanjiti vatru, dodati sok od paradajza, poklopiti šerpu i ostaviti da se krčka. Nakon oko sat vremena gulaš je gotov. Poslužiti ga uz čipkane rezance i salatu po želji.
SANJAJTE VELIKE SNOVE, ČESTITAM VAM NA IZVRSNOSTI: Predsednik Vučić uručio ugovore mladim lekarima i tehničarima - Još osam doktora se vraća iz inostranstva