Torta napolitanka
SASTOJCI
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 12 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 1 l mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 375 g margarina
- 200 g šećera
- 500 g napolitanki od lešnika
- 200 g čokolade
- 2 šlaga
PRIPREMA
1. Umutite belanca sa šećerom i dodajte sve sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj temperaturi.
2. Za fil u mleku skuvajte puding sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, pa sve sjedinite.
3. Fil podelite na dva dela. U prvi stavite izmrvljene napolitanke, u drugi istopljenu čokoladu. Filujte ovako: kora, fil od napolitanki, fil s čokoladom. Na kraju umutite šlag i njime premažite tortu odozgo i sa strane.
Foto: Shutterstock
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)