Šnicle u povrću
Sastojci:
- 600 g svinjskih šnicli
- 70 g slanine
- 3 sveže paprike
- 2 paradajza
- 1 šargarepa
- 3 krompira
- 3 glavice luka
- 1 kašičica aleve paprike
- ulje, so, biber
Priprema:
1. Meso posoliti, pobiberiti i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. Isprženo staviti u vatrostalni sud i prekriti poklopcem.
2. U istom tiganju izdinstati na režnjeve isečen crni luk, šargarepu, paprike (isečene na krugove) i slaninu iseckanu na kockice (povrće ne treba da bude usitnjeno). Dodati oljuštene i na kocke isečene krompire i krupnije isečen paradajz. Začiniti po ukusu, dodati alevu papriku i lagano promešati.
3. Zaliti sa dva decilitra vode i ostaviti da se dinsta. Kada se krompir skuva, u povrće dodati isprženo meso i prodinstati sve zajedno još malo da se ukusi spoje. Servirati toplo.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore