SASTOJCI


1/2 kg kora za pite

1 srednja glavica crnog luka

1/2 kg mlevenog mesa

3 srednja krompira

so, biozačin, biber preliv


3 jajeta

1 dl ulja

1 gušći jogurt

2 dl kisele vode

1 kašičica soli


PRIPREMA


1. Luk iseckati i kratko propržiti na malo ulja. Dodati mu mleveno meso, začiniti po ukusu i dinstati. Za to vreme oguliti i izrendati krompir. Pomešati ga s mesom i lukom, ako je potrebno još malo začiniti. Nakon toga ostaviti da se masa malo prohladi.


2. Pleh veličine 35 sa 25 premazati s malo ulja i staviti koru presavijenu na pola. Nju ponovo premažite s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet presavijenu. Na nju stavite raširite malo nadeva, pokrijte novom korom, pa opet nadev i tako redom ne potrošite sastojke. Poslednje dve kore neka budu bez nadeva.


3. Pitu iseći na komade i zaliti je prelivom (nožem malo razmaknite komade da ga pita bolje upije). Preliv Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, kiselu vodu i so. Ostaviti 30 minuta da se kore dobro natope, pa pitu peći u rerni zagejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15 minuta i poslužite uz salatu po izboru.