SASTOJCI

2 jajeta

1 šoljica šećera

1 šoljica mlevenih oraha

1 šoljica griza

1/2 šoljice ulja

2 kašike mekog brašna

1 prašak za pecivo

2 jabuke

1 šoljica mleka

1 vanilin šećer

PRIPREMA

1 Mikserom umutiti jaja sa šećerom, pa u to dodati ulje i još malo mutiti. Ručno umešajte griz i orahe, zatim dodajte oguljene i narendane jabuke (i po želji malo suvog grožđa prethodno potopljenog u mleko). Brašno izmešajte s praškom za pecivo i sipajte u smesu, potom na kraju lagano sipajte mleko i sve dobro sjedinite.


2 Smesu sipajte u kalup i pecite pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.


3 Gotov kolač možete posuti šećerom u prahu ili ako vam je ostalo čokolade za kuvanje, napravite glazuru: 100 g čokolade istopiti na pari, dodati malo maslaca i tople vode dok ne dobijete tečnu gustu smesu. Prelijte je po kolaču dok je još vruć.