SASTOJCI

- 3 parčeta pilećeg filea

- 1 crni luk

- 300 ml pavlake za kuvanje

- 1 šolja brašna

- 1/2 šolje rendanog parmezana

- 1 kašika ulja

- 2 kašike putera

- 1 šoljica seckane slanine

- 2 čena belog luka

- so, biber


PRIPREMA


1. Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Ulje i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane.


2. Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, crni luk (ako volite, možete dodati malo ljute paprike) i pržiti da sve dobije lepu boju. Dodajte i seckani beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite s vatre.


3. Piletinu servirajte na tanjire i prelijte karbonara sosom.

Foto: Printscreen