Piletina karbonara
SASTOJCI
- 3 parčeta pilećeg filea
- 1 crni luk
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 1 kašika ulja
- 2 kašike putera
- 1 šoljica seckane slanine
- 2 čena belog luka
- so, biber
PRIPREMA
1. Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Ulje i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane.
2. Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, crni luk (ako volite, možete dodati malo ljute paprike) i pržiti da sve dobije lepu boju. Dodajte i seckani beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite s vatre.
3. Piletinu servirajte na tanjire i prelijte karbonara sosom.
Foto: Printscreen
"PONOSAN NA ČINJENICU DA U PREMIJERU ORBANU IMAMO ISKRENOG PRIJATELJA" Predsednik Vučić se oglasio iz Budimpešte posle sastanka s mađarskim premijerom (foto)