Pilav sa suvim šljivama
PRIPREMA
1 Crni luk, slaninu, šargarepu i papriku sitno iseckajte, pirinač operite, a suve šljive stavite na sat vremena u toplu vodu da nabubre.
2 Na ulju propržite crni luk, dodajte slaninu, još pržite, pa na kraju dodajte šargarepu i papriku. Dinstajte nekoliko minuta, zatim uspite pirinač, promešajte, pa nalijte bujonom koji ste skuvali od kocke supe. Popravite ukus solju i biberom.
3 Dinstajte sve dok pirinač ne omekša i ne upije vodu (malo neka ostane). Pred kraj dinstanja dodajte sitno isečene šljive.
4 Na tanjir prvo stavite prethodno ispržene ili kuvane batake, a okolo stavite pirinač sa šljivama.
SASTOJCI
2 bataka
glavica crnog luka
200 g slanine
200 g šargarepe
1/4 kg pirinča
6-7 suvih šljiva
1 crvena paprika
kocka za supu
ulje
so, biber
peršun, masline
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta