PRIPREMA

1 Crni luk, slaninu, šargarepu i papriku sitno iseckajte, pirinač operite, a suve šljive stavite na sat vremena u toplu vodu da nabubre.


2 Na ulju propržite crni luk, dodajte slaninu, još pržite, pa na kraju dodajte šargarepu i papriku. Dinstajte nekoliko minuta, zatim uspite pirinač, promešajte, pa nalijte bujonom koji ste skuvali od kocke supe. Popravite ukus solju i biberom.


3 Dinstajte sve dok pirinač ne omekša i ne upije vodu (malo neka ostane). Pred kraj dinstanja dodajte sitno isečene šljive.


4 Na tanjir prvo stavite prethodno ispržene ili kuvane batake, a okolo stavite pirinač sa šljivama.

SASTOJCI


2 bataka

glavica crnog luka

200 g slanine

200 g šargarepe

1/4 kg pirinča
6-7 suvih šljiva

1 crvena paprika

kocka za supu

ulje

so, biber

peršun, masline