Sastojci

- 2 dl mleka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1 dl vode
- 30 g svežeg kvasca
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 500 g brašna
- 50 g čokolade
- 2 kašike šećera u prahu
- ulje

Priprema

Sjediniti mlaku vodu, kvasac, 1/2 kašike šećera i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe. U posudu za mešanje sipati brašno, kvasac, mleko, preostali šećer, so, ulje. Umesiti glatko testo i ostaviti ga na toplo mesto da naraste. Radnu površinu posuti brašnom i na nju staviti testo, istanjiti ga oklagijom na debljinu od 4 cm, pa zatim okruglom modlom prečnika 9 cm vaditi krofne, a u sredini vaditi manje krugove prečnika 2 cm.

U šerpi zagrejati ulje i peći krofne. Polovinu krofni posuti šećerom u prahu, a drugu polovinu preliti istopljenom čokoladom.