Sastojci

♦ 5 jaja
♦ 1/2 kg tikvica
♦ 2 veće šargarepe (150 g)
♦ 120 g brašna
♦ 110 ml ulja
♦ 120 g kačkavalja
♦ 1 mali crni luk
♦ 1/2 kesice praška za pecivo
♦ so, biber

Priprema
Tikvice i šargarepe oljuštiti i narendati. Tikvice posoliti i staviti u cediljku da puste vodu.
Umutiti jaja i ulje i u to dodati prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo. Mešati da smesa bude kompaktna.

Dodati izrendane tikvice (pre dodavanja ih malo stisnuti rukom da se voda dobro iscedi, pa ih rastresti) i šargarepu, sitno iseckani luk i rendani kačkavalj. Dobro promešati, dodati biber i kašičicu soli.

Podmazati pleh margarinom i posuti ga brašnom ili obložiti papirom za pečenje, pa pitu peći na 180 stepeni oko 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju (proverite čačkalicom ili viljuškom da li je pečena).