Pita s tikvicama i šargarepom

Sastojci
♦ 5 jaja
♦ 1/2 kg tikvica
♦ 2 veće šargarepe (150 g)
♦ 120 g brašna
♦ 110 ml ulja
♦ 120 g kačkavalja
♦ 1 mali crni luk
♦ 1/2 kesice praška za pecivo
♦ so, biber
Priprema
Tikvice i šargarepe oljuštiti i narendati. Tikvice posoliti i staviti u cediljku da puste vodu.
Umutiti jaja i ulje i u to dodati prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo. Mešati da smesa bude kompaktna.
Dodati izrendane tikvice (pre dodavanja ih malo stisnuti rukom da se voda dobro iscedi, pa ih rastresti) i šargarepu, sitno iseckani luk i rendani kačkavalj. Dobro promešati, dodati biber i kašičicu soli.
Podmazati pleh margarinom i posuti ga brašnom ili obložiti papirom za pečenje, pa pitu peći na 180 stepeni oko 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju (proverite čačkalicom ili viljuškom da li je pečena).
"DAĆU SVE OD SEBE DA SE SAČUVA MIR I STABILNOST" Vučić: "Biću opet ponosan zato što sam bio na strani časti, na strani slobode, na strani istine" (VIDEO)