Sastojci:
♦ som od 1 kg
♦ 1 veza zeleni
♦ 200 g šampinjona ili bukovača
♦ 1 kašičica brašna
♦ 2 jajeta
♦ 3 dl mleka
♦ 2 kašike pavlake
♦ maslac
♦ limun
♦ peršun
♦ ulje
♦ so

Priprema:
Očišćenu i dobro opranu ribu iseći na šnicle, posoliti, preliti sokom od limuna i ostaviti da odstoji oko sat. Na zagrejanom ulju propržiti iseckan luk, dodati oprane, očišćene i iseckane pečurke i dinstati dok ne omekšaju.

Očišćenu i isečenu zelen (šargarepu, peršun, paškanat) spustiti u veću posudu s vodom, posoliti i kratko prokuvati zajedno s komadima ribe. U vatrostalnu posudu sipati pečurke, pa odozgo poređati komade ribe.

Napraviti bešamel sos od malo maslaca, kašičice brašna i mleka, dodati žumanca, pavlaku i sneg belanaca. Ovim sosom preliti ribu, posuti je sveže iseckanim peršunom i staviti u rernu da se zapeče.