Sastojci

♦ 4 fileta bele ribe (oslića)
♦ 1 šoljica brašna
♦ 1 šoljica vode
♦ 1 šoljica kornfleksa
♦ 1/2 šoljice badema
♦ 1,5 šoljica ulja
♦ so


Priprema
Filete oprati i istapkati kuhinjskim papirom kako bi se osušili. Svaki posoliti prstohvatom soli.

Brašno pomešati s vodom i dobro izmešati da bi se dobila glatka smesa bez grudvica. Kukuruzne pahuljice usitniti u multipraktiku, a bademe sitno iseckati. Svaki filet prvo staviti u smesu brašna i vode, a zatim u suvu smesu od kukuruznih pahuljica (kornfleksa) i badema.

Zagrejati ulje u tiganju i pripremljene filete pržiti na srednje jakoj vatri s obe strane dok ne poprime smeđu boju. Pohovane filete izvaditi na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće i poslužiti uz prilog po želji.