Pržene pitice punjene povrćem
Sastojci:
♦ 1 pakovanje kora za pitu
♦ pola paprike
♦ pola glavice kupusa
♦ 2 šargarepe
♦ so, biber
♦ 1 kašika soja sosa
♦ 1 jaje
♦ malo ulja za prženje
Priprema:
Kupus i papriku što sitnije iseckajte, a šargarepu izrendajte pa sve dinstajte na malo ulja, a dodajte po ukusu soli i bibera. Nakon nekog vremena sipajte i malo soja sosa, ali vodite računa da ne bude preslano jer ste i pre toga dodali začine. Smesu promešajte pa sklonite sa šporeta da se prohladi. Dok to čekate, umutite jaje i njime premažite krajeve kore, koje ste razvili po podlozi. Na jedan njen ćošak stavite pripremljeni fil, malo zarolajte koru sa smesom, a zatim ostale njene krajeve prebacite preko fila, pa je smotajte do kraja, sve dok ne dobijete oblik rolnice. Pržite ih u većoj količini ulja, tako da ih ono prekrije, a zatim vadite na kuhinjski papir da se višak masnoće ocedi. Rolnice treba da budu manje, pa ako koristite klasične kore za pitu, prepolovite ih.
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!