Kroketi sa susamom
Sastojci
♦ 500 g krompira
♦ 200 g brašna
♦ 40 g margarina
♦ 50 ml vode
♦ so, biozačin
♦ 150 g kačkavalja
♦ 200 g susama
♦ ulje za prženje
Priprema
Oljušten krompir isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi, a kada je kuvan, ocedite ga i izgnječite u pire. Dok je još topao, dodajte začin i margarin. Kad se masa malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuvao krompir i umesite testo i podelite ga na veće komade. Na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih secite na komade željene veličine. Na svaki komad stavite kockicu kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da testo sasvim obavije sir. Krokete uvaljajte u susam i pržite u dubokom ulju, pa ih izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
"NE PREPORUČUJE SE OPOZICIONIM PRVACIMA SA SLABIJIM SRCEM" Pogledajte četvrtih 100 od 1000 velikih stvari koje su urađene zalaganjem predsednika Vučića