Sastojci

- 500 g oslića
- 6 badema
- 6 suvih šljiva
- 6 režnjeva slanine pančete
- 1 manja tikvica
- sok od limuna
- so
- ulje

Priprema

Zasecite šljivu, izvadite košticu i na njeno mesto stavite badem. Oslić isecite na tanke filete, poprskajte ih limunovim sokom i posolite. Oljuštenu tikvicu isecite tanko uzduž. Na parče tikvice stavite filet oslića, na oslić stavite punjenu šljivu i uvijte. Rolnicu obmotajte režnjem slanine i pričvrstite čačkalicom. Zagrejte ulje i rolnice prvo pržite nekoliko minuta poklopljene, a onda ih otklopite i zapecite sa svih strana na jakoj vatri. Kada su pečene, izvadite ih iz tiganja, izvucite čačkalice i poslužite tople.

Savet: umesto suvih šljiva možete koristiti urme ili smokve, a umesto badema orahe, lešnike ili kikiriki.