Sastojci:
♦ 300 g šargarepe
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 2 čena belog luka
♦ 1 suv okrajak hleba
♦ 1 kašika griza
♦ 2 kašike brašna
♦ 1 jaje

Priprema:
Šargarepu očistite i stavite da se skuva. Prospite vodu i ostavite da se malo prosuše, da ne budu previše vlažne jer će vam trebati više brašna. U multipraktiku usitnite crni i beli luk.

Dodajte šargarepu i sve izmiksajte. Dodajte jedno jaje, između svakog dodavanja nekog sastojka izmiksajte da se sve lepo sjedini, pa dodajte hleb koji ste natopili vodom i dobro iscedili. Potom dodajte griz i brašno. Začinite po ukusu. Masa treba da bude srednje gustine. Pravite pljeskavice srednje veličine i pržite ih na zagrejanom ulju.