Sastojci
♦ 500 g tankih kora za baklavu
♦ 5 jaja
♦ 2 šolje šećera
♦ 1 šolja ulja
♦ 1 šolja jogurta
♦ 200 g kokosovog brašna
♦ 1 prašak za pecivo

Preliv
♦ 4 šolje šećera
♦ 5 šolja vode
♦ 1 vanilin šecćer

Priprema
Dobro umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro promešati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa potom fil. Opet staviti 2 kore, pa fil...i tako sve dok se svi sastojci ne utroše. Na kraju staviti 3 kore, iseći baklavu na rombove, pa je premazati uljem. Peći na 200 stepeni dok kolač ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Vodu i šećer staviti da provri, pa kuvati na slaboj vatri desetak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom. Kada se ohladi, staviti je u frižider.