Fileti soma u belom vinu
Šta ćete bolje od toga da vas posle napornog dana dočeka jedan ovako postan i ukusan ručkić!
Sastojci:
♦ 6 fileta soma
♦ oko 70 g prezli
♦ 1-2 kašike ulja
♦ 2 dl vode
♦ 2 dl belog vina
♦ so
♦ 200 g pirinča
♦ 2 krompira
♦ povrće po želji
Priprema:
Krompir oprati i obariti u ljusci. Potom ga oguliti i iseći na veće kocke. Pirinač takođe obariti, ali ne sasvim. Vatrostalni sud premazati uljem. Na dno staviti pirinač i krompir i posoliti. Odozgo poređati filete soma koje ste takođe dobro posolili, a potom ih s jedne i druge strane uvaljati u prezle. Po želji ih možete malo i pobiberiti. Nakon toga u sud sipati vodu i vino i peći na 200 stepeni oko 35 minuta. Možete dodati i drugo povrće kako bi jelo bilo šarenije.
VUČIĆ I LAVROV RAZGOVARALI TELEFONOM O 3 VAŽNE TEME: Upoznao sam ministra da Priština pokušava da Srpskoj listi zabrani učešće na predstojećim izborima