Sastojci
♦ 400 g šargarepe
♦ 1 pečena paprika
♦ 4 čena belog luka
♦ 3 kašike sirćeta
♦ 5 kašika maslinovog ulja
♦ svež peršun
♦ malo soli

Priprema
Šargarepu očistite i isecite na deblje kolutove. Beli luk očistite, kao i pečenu papriku (možete i ona iz zamrzivača). U secka stavite šargarepu, beli luk, papriku, peršun i sve to dobro usitnite, samo pazite da ne preterate kako ne biste dobili kašastu masu, jer šargarepa treba da ostane u komadićima. Ako nemate secka, šargarepu i beli luk izrendajte na najsitnije rende, a papriku i peršun sitno iseckajte. Sve sastojke stavite u veću činiju koja ima poklopac, posolite, dodajte ulje i sirće i dobro promešajte. Pre služenja ostavite u frižider da se salata ohladi.