Sastojci

♦ 200 g kuvane cvekle
♦ 50 g suvog grožda
♦ 2 kašike seckanog ruzmarina
♦ 250 g brašna
♦ kesica praška za pecivo
♦ 2 jajeta
♦ 280 ml mleka
♦ 50 g putera
♦ 50 g rendanog parmezana

Priprema

Cveklu skuvati, izrendati na krupno i ostaviti je nekoliko minuta da se ocedi. Prosejati brašno i pomešati ga s praškom za pecivo, pa u to dodati pola kašičice soli i suvo grožđe. Cveklu dobro ocediti rukama i dodati smesi. Jaja umutiti mikserom i dodati im mleko i rastopljen puter. Umešati ih u smesu s brašnom i cveklom i lagano sjediniti. Modlu za 12 mafina namazati uljem i u svaku staviti malo rendanog parmezana i preko njega sipati smesu. Ostatak sira izmešati s ruzmarinom i time posuti mafine. Peći dvadesetak minuta u rerni na 200 stepeni.