Sastojci:
♦ 3 žumanceta
♦ 100 g šećera
♦ 250 g maskarpone sira
♦ 1 vanilin šećer
♦ 3 dl slatke pavlake
♦ 250 g piškota
♦ 150 ml kuvane kafe bez šećera
♦ 2 kašike ruma
♦ 2 kašike kakaoa u prahu

Priprema:
Žumanca i šećer mutiti desetak minuta na pari dok ne dobijete gustu svetlu masu, pa je ostaviti da se malo ohladi. Slatku pavlaku umutiti u kremasti šlag.

Maskarpone sir razmutiti s vanilin šećerom, pa mu dodati kremu od žumanaca. Na kraju dodati šlag i sve dobro promešati.

U zdele za sladoled ili veće i šire čaše slagati prvo malo kreme, pa red piškota umočenih u mešavinu kafe i ruma, pa opet sipati kremu, pa red piškota umočenih u smesu kafe i ruma i na kraju sipajte ostatak krema.

Sve posuti kakaom u prahu i staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne, a najbolje je da odstoji preko noći.

Od belanaca koja su ostala napravite puslice.