Vladičin hleb
Sastojci:
♦ 150 g margarina
♦ 150 g šećera
♦ 5 jaja
♦ 50 g suvih smokava
♦ 50 g badema
♦ 50 g suvog grožđa
♦ 50 g kandirane pomorandžine ili limunove korice
♦ 190 g brašna
Priprema:
Margarin dobro umutite sa šećerom pa postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Zatim dodajte sitno isečeno suvo voće i iseckane bademe.
Umutite čvrst sneg od belanaca pa dodajte u tu smesu i na kraju postepeno dodajte brašno. Uski pleh podmažite ili stavite papir za pečenje i sipajte smesu. Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Pečen kolač prohladite pa umotajte u alu-foliju i neka tako odstoji dan-dva pre služenja.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti