Sastojci:
♦ 1 kg kupusa
♦ 1/2 kg svinjskog mesa (sveža rebra)
♦ 100 g dimljene slanine
♦ 2 velike glavice crnog luka
♦ 100 g šargarepe
♦ 3 čena belog luka
♦ 4 kašike paradajz pirea
♦ 2 kašike ulja
♦ 1 kašika aleve paprike
♦ 2-3 lovorova lista
♦ svež peršun
♦ so, biber

Priprema:
Na ulju propržiti usitnjen crni luk. Dodati šargarepu iseckanu na kolutiće. Malo propržiti, pa dodati slaninu iseckanu na kockice i sečeno meso. Dinstati oko petnaest minuta, dodati iseckani kupus, lovorov list, beli luk i so, pa sve to naliti vodom. Kuvati poklopljeno na laganoj vatri povremeno mešajući. Ako je potrebno, u toku kuvanja nalivati vodom. Kad kupus bude skoro kuvan, dodati ostale začine i paradajz pire. Kuvati još desetak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj posuti sitno seckanim svežim peršunom. Ako volite, možete napraviti i zapršku.