Sastojci

♦ 7-8 komada što većih šampinjona
♦ 250 g spanaća
♦ 1 kašika maslaca
♦ 2 kašike maslinovog ulja
♦ 1 kašika brašna
♦ so, biber
♦ 1 čen belog luka
♦ 1 čaša (od 2 dl) mleka
♦ malo tvrdog sira nasečenog na listove

Priprema

Pečurke oprati, obrisati i izvaditi im drške tako da ostane samo klobuk. Poređati ih na alu-foliju, malo posoliti i poprskati maslinovim uljem i staviti u rernu da se peku dok ne omekšaju. U međuvremenu obariti spanać. U tiganj staviti kašiku maslaca i dve kašike ulja, dodati kašiku brašna i stalno mešati, pa tome dodati obaren i sitno iseckan spanać, malo soli i bibera i čen naseckanog belog luka. Sve to mešati i pomalo zalivati mlekom. Kad se zgusne, skinuti sa vatre i ovom masom puniti klobuke pečuraka, odozgo staviti listove sira i zapeći dok sir ne počne da se topi.