Sastojci

♦ 2 belanceta
♦ 80 g sitno mlevenih badema
♦ 50 g šećera
♦ 120 g šećera u prahu
♦ malo kakaoa i jestive boje u prahu Nadev
♦ 100 g čokolade (bele ili tamne)
♦ 30 ml slatke pavlake
♦ kašičica soka od limuna
♦ rendana korica pomorandže


Priprema

Pomešajte mlevene bademe sa šećerom u prahu. U posudi mutite belanca i polako dodajte kristal šećer (nikako ne sve odjednom). Varjačom lagano umešajte bademe (belanca lagano preklapajte, smesa bi u gustom mlazu trebalo da pada sa kašike). Dok budete mutili belanca, dodajte im željenu boju.

Smesu kuvarskim špricom istiskajte na pleh obložen papirom za pečenje, ostavite razmak između kolačića jer će se raširiti tokom pečenja (čim istisnete masu na pleh, potpuno će se izravnati). Ostavite kolačiće da se 1 sat prosuše na sobnoj temperaturi, a zatim ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni pecite oko 15 minuta. Čim ih izvadite iz rerne skinite papir sa pleha da se zaustavi pečenje, a kad se skroz ohlade, kolačiće odlepite sa papira.

Za fil zagrejte slatku pavlaku sa limunovim sokom i rendanom koricom limuna ili narandže dok ne provri, pa time prelijte iseckanu čokoladu. Kad se smesa prohladi, njome lepite dva po dva kolačića i ostavite ih da odstoje oko 24 sata pre posluženja.