Posna sarma
Sastojci
♦ 50 gr sojinih ljuspica
♦ 1 crni luk
♦ 1 šargarepa
♦ 100 g šampinjona
♦ so, biber
♦ 50 ml ulja
♦ malo mirođije
♦ 0,5 dl paradajz soka
♦ 3 kašike pirinča
♦ 1 srednja glavica kiselog kupusa
Priprema
Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta. Povrće očistiti. Od kupusa odvojiti listove. Luk i šampinjone sitno iseckati, a šargarepu izrendati. Luk staviti u tiganj pa ga malo prodinstati, dodati šargarepu, pa kad omekšaju, dodati šampinjone i nastaviti dinstanje. Kad su i oni poluskuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirođiju, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte ih u sarmu. Slažite u šerpu, nalijte vodu i paradajz sok i stavite da se kuva. Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri. Isključite šporet i neka sarme tako odstoje još malo, pa tek onda servirajte.
SANJAJTE VELIKE SNOVE, ČESTITAM VAM NA IZVRSNOSTI: Predsednik Vučić uručio ugovore mladim lekarima i tehničarima - Još osam doktora se vraća iz inostranstva